Verantwoordelijkheid

Uit een conversatie met de klanten ‘service’ van de Nederlandse Spoorwegen, 2024.

    • het is bijna onmogelijk om een OV-kaart te vervangen wanneer deze kapot is. Helaas slechte service. Als journalist schrijf ik over mijn pogingen om een kaart te vervangen en het is geen reclame voor jullie.Wie weet strijk ik nog eens over mijn hart wanneer jullie dit bericht kunnen escaleren en een vervangende kaart kunnen opsturen. Alles wat u nodig heeft is het kaartnummer van de kaart die moet worden gedupliceerd, het adres staat al in jullie systeem.
    • Bedankt voor je bericht. Wij proberen je zo spoedig mogelijk te helpen.
      (bla bla bla)
    • Escaleren!
    • Hi Kamiel,
      Wij zijn niet verantwoordelijk voor het produceren van de kaart, dat is OV-Chipkaart. Wat gaat er precies mis? Heb je een nieuwe kaart aangevraagd maar komt ie niet aan? In dat geval kan je het best even contact opnemen met OV-Chipkaart.
      Groetjes, Flo
    • Het is voor mijn vrouw. 0900-telefoonnummer werkte niet. Wij hebben de kaart bij de NS besteld, dan gaat dat automatisch. Helaas is de klantenservice van OV-chipkaart.nl slecht en dat straalt op jullie af.
      Ik heb een technische achtergrond en het moet heel eenvoudig zijn om een digitaal product te dupliceren (een beetje zoals een autokenteken) en het op te sturen.
      “Wij zijn er niet verantwoordelijk voor” zou je hebben kunnen schrijven wanneer ik je om gebakken bananen had gevraagd, maar in dit geval lijkt me het niet de definitie van “service-georiënteerd.”
    • De mogelijkheid om een OV-chipkaart gratis bij een abonnement te bestellen, is een extra service die wij bieden. Wij zorgen ervoor dat de gegevens en de aanvraag naar OV-chipkaart worden gestuurd. Vanaf dan is OV-chipkaart verantwoordelijk voor de productie en levering, omdat het hun product blijft. Ik kan je hier helaas niet verder mee helpen. Je dient hiervoor echt contact op te nemen met OV-chipkaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *