Weggepest

Facebook weet vaak raad. Wie is/kent iemand die vrijblijvend juridisch uitleg kan geven over het volgende:

ik werkte als zzp’er via een bemiddelingsbureau dat ik hier anonimiseer. iemand stuurde hen vanaf mijn whatsapp-nummer een vunzig berichtje. daarná heb ik via hun een opdracht uitgevoerd en op een bijeenkomst waar ze vriendelijk waren. dáárna deelden ze me mee dat ze wilden dat ik aantoonde dat ik het berichtje niet verstuurd had. Ik deelde documentatie van whatsapp dat de nummers soms inderdaad misbruikt worden. Het bemiddelingsbureau gaf aan dat dit onvoldoende was en beëindigde de samenwerking. Ik gaf aan dat dit hun discretie is maar dat ik van hun de eerlijkheid verlang om direct tegen mij te zeggen dat ze mij níet geloven (dus geloven dat ik een berichtje gestuurd heb met de tekst “ik lig lekker aan mijn pik te trekken”, zoals het bureau mij telefonisch liet weten). Die eerlijkheid weigerden ze, maar ze “wilden het zekere voor het onzekere nemen”. Niet geloven dat iemand iets niet heeft gedaan is geloven dat iemand iets mogelijk wél heeft gedaan. Ik vond dat ik het recht had op deze eerlijkheid (die op subtiele wijze de angel van de Gebeurtenis verschuift van mijn onbewezen onschuld naar hun bewezen wantrouwen – voor fijne verstaanders een belangrijk verschil!

Lieve mensen, ik ben er kapot van. Ik voel dat ik in Nederland ben weggepest. Mijn vraag aan een juridisch adviseur is of ik middels enige communicatie aan voornoemd bemiddelingsbureau mijn “naam kan zuiveren”, zoals de volksmond zegt. Is er iemand die me hiermee kan helpen, bijvoorbeeld met het opstellen van communicatie naar voornoemd bemiddelingsbureau?

Ik durf dit zelf niet te doen aangezien de oprichter me telefonisch liet weten, dat hij wegens “stalking” naar de politie zou stappen (ik had een aantal keer geprobeerd de medewerker te bellen die eerst heel aardig tegen me was en daarná weigerde me te geloven). Ik hoop dat jullie begrijpen dat dit gekmakend is en mensen zo boos als een boer kan maken. Ik heb aan de telefoon mijn stem desalniettemin slechts enkele decibels verheven en heb niemand thuis opgezocht. Ik zou het liefst samen een bevriende advocaat excuses van voornoemd bemiddelingsbureau afdwingen.

Waarom laat ik het er niet bij zitten? Welnu, het is niet de eerste keer dat ik in dit land zo achterbaks bejegend ben. Op die manier gewantrouwd worden is gekmakend en mijn vertrouwen in de mensheid – voorwaar, lieve lezer, aangezien ik wél eerlijk ben: in JULLIE – is geschaad. Het zal tijd kosten dit weer op te bouwen (ik ga jullie niet uittesten door vunzige berichtjes te sturen en kijken hoe jullie reageren). In het kader van die wederopbouw zou ik het zeer op prijs stellen wanneer jullie me in mijn Bossche flat komen bezoeken. Ik schenk goede koffie, hetgeen menigeen kan attesteren. En natuurlijk blijf je lekker on-Nederlands ratatouille eten.

Ik zou jullie ook graag opzoeken maar vanwege chronische pijn in mijn kaak, die na zeven jaar mijn levenskwaliteit danig beïnvloedt, hoop ik dat jullie mijn voorkeur om lekker thuis om mijn reet te blijven zitten en audiëntie te houden, begrijpen.

p.s. Ik weet dat ik dankbaar moet zijn want dit is schrijversgoud: het is Kafka, Dreyfus, Coetzee, het is quintessentially literature. Een novelle is al in de maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *