Erdoğan doet een oproep aan adverteerders

Aan het management van Koç Holding, Ülker, Ozaltin, Kristal Kola, Geliyoo, Etox, en Avsar Enamel, en andere adverteerders,

Als concurrerende bedrijven die tenminste tegenover hun aandeelhouders de verantwoordelijkheid hebben om hun marktaandeel op peil te houden, plaatst u uiteraard reclame op verscheidene websites. Dit is uw goed economisch recht waarvoor ik mij als loepzuivere democraat persoonlijk zal blijven inzetten. Anonieme bronnen hebben mij er onlangs echter helaas op attent gemaakt dat uw reclame ook verschijnt op de website hayırstil.tr.

Mijn vraag luidt: bent u zich daarvan bewust en wilt u als bedrijf worden geassocieerd met de inhouden van deze website? Stelt u zichzelf de vraag: Wat zijn de normen en waarden van mijn bedrijf en hoe wil ik dat in mijn advertentiestrategie uitdragen? De publicatie in kwestie heeft al meerdere aanvaringen met de wet gehad en is vanwege de streng anti-autoritaire content als staatsgevaarlijk geclassificeerd. Vorige maand werd op hayırstil een openlijk homosexueel koppel een podium gegeven, wat niet alleen tegen de goede smaak maar ook tegen onze islamitische consititutie indruist. Het meest recente incident betreft geschiedvervalsing over het ‘lot’ van de Armeniërs door de publicatie van een vertaling van een bij elkaar gelogen artikel op het Nederlandse yuppenblog jalta.nl.

Het is daarom mijn plicht als staatspresident u hiervan op de hoogte te stellen en u vriendelijk te verzoeken, uw advertentiestrategie aan te passen aan de goede zeden van onze glorieuze natie. U zou bijvoorbeeld reclames kunnen plaatsen op smaakvolle websites als sabah.com.tr of www.yenisafak.com/.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Met islamistische groeten,

Recep Tayyip Erdogan

One thought on “Erdoğan doet een oproep aan adverteerders

  1. ik vind het nog steeds vreemd dat iemand in het Nederlands (homo)seks(ueel) op zijn Latijns schrijft en niet op zijn Tur(ks) of Grie(ks). Voorts is enige tevredenheid (in het Frans: content) velerlei lieden tegenwoordig niet vreemd. Wat een enigszins bemoedigende gedachte is en tegelijk zeer droef stemt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *